LEZZET NOTLARI: ŞAHİN KAYMAKLI KADAYIF ADANA

Şahin Kaymaklı Kadayıf Adana

Adana gezimiz sırasında uğradığımız lezzet noktalarından birisi de 'Şahin Kaymaklı Kadayıf' oldu.Ziyaretimiz sırasında Şahin Kaymaklı Kadayıf'ın kurucusu olan Burçin Hanım'ın eşi Ozan Bey bizi karşıladı. Bize bu lezzetli yolculukları hakkında samimi bilgiler verdi.

Şahin Kaymaklı Kadayıf, asıl mesleği kimya öğretmenliği olan Burçin Hanım tarafından 2013 yılında Kosgeb desteği ile açılmış.Yeni girişimci desteğini alan Burçin Hanım yaklaşık 5 yılın sonunda Şahin Kaymaklı Kadayıf'ı güzel ve sevilen bir noktaya taşımayı başarmış.

Şahin Kaymaklı Kadayıf Adana

Sohbetimiz sırasında kaymaklı kadayıfın ve ev yapımı reçellerinin tatlarını deneme imkanı bulduk.Biz kaymaklı kadayıfı ilk kez burada deneyimledik.Klasik kadayıfı ya da şerbetli kadayıfı bilirsiniz.Bu tat o bildiğimiz tatlardan çok farklı ve oldukça hafif. Lezzetinin sırları kendilerinde saklı olan baharat karışımları kullanarak elde ettiklerini öğrendik.

Şahin Kaymaklı Kadayıf Adana

Kaymaklı kadayıfı oldukça beğendik. Kadayıfın üzerine koydukları pastörize edilmiş süt kaymağı, bildiğimiz keskin-ağır bir kaymak değil, süt ile kaymak arasında oldukça hafif bir lezzet. Kadayıfı o kadar hafifleştiriyor ki, yerken kesinlikle yoğun şerbetli tat hissetmiyorsunuz. Kadayıf çeşitleri olarak cevizli, fıstıklı ve bol fıstıklı kadayıf çeşitleri müşterilere sunuluyor.

Kadayıfın yanında ev yapımı reçellerden de bahsetmek istiyoruz. Reçel çeşitleri olarak ayva reçeli, turunç reçeli ve incir reçeli mevcut. Biz en çok incir reçelini beğendik. Başka yerlerde yediğimiz incir reçellerinden oldukça farklı.

Şahin Kaymaklı Kadayıf Adana

Eğer bir gün Adana'ya yolunuz düşerse kaymaklı kadayıf ve ev yapımı reçellerin tadına bakmanızı tüm içtenliğimizle öneriyoruz. Bizi samimi bir şekilde ağırladıkları için Ozan Bey'e teşekkür ediyoruz.

Menü - fiyat ve detaylı iletişim bilgileri için tıklayınız.


Şahin Kaymaklı Kadayıf Adana

Daha yeni Daha eski